• Az emberek gyűlölik a vegánokat, Freud segíthet megérteni, miért

  Az emberek gyűlölik a vegánokat. Freud segíthet megérteni, miért – 4. rész

  Az első három részben a reakcióképzésről, az izolációról, és a racionalizációról volt szó, a negyedik lehetséges oka annak, hogy az emberek nem szívelik a vegánokat (és vegetáriánusokat), az a hipochondria. Hogy lehet ez? Olvass tovább!

  Fordítás a következő cikkről: http://veganchowhound.com/rants/people-hate-vegans-freud-could-explain-why/
  Fordította: Kertész Tibor

  Corkor vegán pénztárcák

  hirdetés

   

  Hipochondria

  A hipochondria túlzott aggodalom, vagy elmerülés valamilyen betegség gondolatában. Hogyan kapcsolódhat a hipochondria a vegánok gyűlöletéhez?
  Találkoztál már olyasvalakivel, aki attól tartott, hogy a növényevéstől nőies lesz?
  Nos, amikor ezek a „szuperférfias” srácok, akik legtöbb esetben a vallás, a patriarchális társadalom és a “macsókultúra” által hagyták manipulálni az értékrendjüket, és a húsevés férfiasságát hirdetik, klasszikus hipochondrikus tüneteket mutatnak.
  Attól félnek, hogy masszív férfiasság csökkenés szindróma (MFCsSz) lép fel náluk, ha szóját esznek.

  Természetesen a  hústermékek fogyasztása – amelynek 78% -a szó szerint fasz alakú – ezerszer macsóbb, mint a babot, lencsét,borsót vagy egyéb hüvelyeseket (haha) enni.

  Meggyőződésem, hogy étrenddel összekapcsolni a férfiasságot megkérdőjelezhető értékrendre vall (…és ezek az emberek, szavaznak, autót vezetnek, gyerekeket nevelnek… és persze utálják a vegánokat.)

  Viccelődöm a hipochondriával, de valóban létezik egy mélyen gyökerező homofób meggyőződés, mely szerint a húsfogyasztás férfias és a vegánok vagy nyámnyilák vagy melegek. Személyes élményem, hogy mikor kiderült, hogy vegán vagyok az emberek a munkahelyen átcsörtetve verekedni próbáltak velem, annyira sértette a férfias önérzetüket, hogy nem fogyasztok húst.  Az emberek egy része mennyire utálja a vegánokat. De mennyire nagyon utálják a vegánokat…

   

  1. rész  |   2. rész  |  3. rész  |   4. rész  |  5. rész  |   6. rész