• epres spenótsaláta recept - vegán

    Epres spenótsaláta (vegán)

    Hozzávalók:
    (2 adaghoz)
    300 g eper
    200 g spenótlevél
    80 ml olívaolaj
    40 ml almaecet
    2 evőkanál nádcukor
    2 teáskanál mák
    1 teáskanál pirospaprika
    fél vöröshagyma
    1 evőkanál szezámmag
    1 evőkanál lenmag

    1. Az olajat botmixerrel jól keverd össze az ecettel, közben add hozzá a cukrot, a mákot, a pirospaprikát és a hagymát is. Sózd meg, és ha van időd, hagyd az ízeket fél óráig érni a hűtőben.
    2. Közben egy száraz serpenyőben pattogtasd ki a szezámmagot és a lenmagot, majd tedd félre.
    3. Mosd meg a spenótot és az epret. A leveleket tépkedd kedved szerint kisebbre vagy nagyobbra, az epret pedig szeleteld fel.
    4. Állítsd össze a salátádat.

     

    A receptet köszönjük a Kertkonyha Blognak!