epres spenótsaláta recept - vegán
Gluténmentes Receptek Saláta Szójamentes

Epres spenótsaláta (vegán)

Hozzávalók:
(2 adaghoz)
300 g eper
200 g spenótlevél
80 ml olívaolaj
40 ml almaecet
2 evőkanál nádcukor
2 teáskanál mák
1 teáskanál pirospaprika
fél vöröshagyma
1 evőkanál szezámmag
1 evőkanál lenmag

1. Az olajat botmixerrel jól keverd össze az ecettel, közben add hozzá a cukrot, a mákot, a pirospaprikát és a hagymát is. Sózd meg, és ha van időd, hagyd az ízeket fél óráig érni a hűtőben.
2. Közben egy száraz serpenyőben pattogtasd ki a szezámmagot és a lenmagot, majd tedd félre.
3. Mosd meg a spenótot és az epret. A leveleket tépkedd kedved szerint kisebbre vagy nagyobbra, az epret pedig szeleteld fel.
4. Állítsd össze a salátádat.

 

A receptet köszönjük a Kertkonyha Blognak!