• fahéjas karamellás almatorta

    Fahéjas-karamellás almatorta (vegán)

    Hozzávalók:
    26 cm átmérőjű formához
    1 kg alma
    180 g fehér liszt
    70 g teljes kiőrlésű liszt
    150 g nádcukor
    100 g kókuszolaj
    150 ml növényi tej
    1 kávéskanál őrölt fahéj
    fél zacskó sütőpor
    fél mokkáskanálnyi só

     

    1. Alaposan keverd el a liszteket, a sütőport, a sót, és 100 g cukrot egy tálban.
    2. Öntsd hozzá a tejet és az olvasztott kókuszolajat. Fakanállal dolgozd jól össze, hogy lágy tésztát kapj. Töltsd ezt a tésztát kibélelt tortaformába.
    3. Az almát hámozd meg, csumázd ki, negyedeld és vágd 3-4 mm vastag szeletekre. Rakd ki vele a torta tetejét. Ha körkörösen haladsz kívülről befelé, szép mintát kapsz, és több réteget is könnyű lesz egymásra halmozni. Addig készítsd a köröket, amíg az összes alma el nem fogy.
    4. Hintsd meg a tortát fahéjjal és a maradék cukorral, és 200 fokos sütőben süsd meg. Lefedve hagyd kihűlni szeletelés előtt.

     

    A receptet köszönjük a Kertkonyha Blognak!