• quinoasaláta

    Gazdag quinoa saláta (vegán)

    A quinoát dupla mennyiségű vízben felforralom, majd alacsony hőfokon puhára főzöm (kb. 15 perc alatt).

    Közben kockákra vágott tofut beáztatok sós, fokhagymás vízbe 10-20 percre, majd lecsepegtetem, és egy kevés olajon szójaszósszal megpirítom.

    Ha kész, ugyanabban a serpenyőben, amiben a tofut pirítottam, apróra vágott almát és cukkinit nagy hőfokon pár perc alatt kicsit megpirítok. Nem kell megpárolni, hiszen nem szeretnénk, hogy elveszítsék ropogósságukat!

    Fagyasztott kukoricát pici sóval és vízzel megpárolok.

    Tetszés szerinti zöld levelet, pl. spenótot, rukkolát vagy bazsalikomot apróra vágok, egy kis újhagymát zöldjével együtt hozzádarabolok.

    A teljes gyönyör kedvéért még egy kis vegán cheddart is kockázok hozzá.

    Az egészet összekeverem, és gyorsan megeszem!