Hogyan kezdjem el?

Vegánnak lenni öröm. Ez valójában nem lemondás, hanem egy olyan életmódváltás, amely rengeteg előnnyel jár. Ezzel az életmóddal hozzájárulsz a világ jobbá tételéhez, hiszen csökken a szenvedés a világban. Többé nem veszel részt az állatok kizsákmányolásában, nem támogatod tovább a legkörnyezetkárosítóbb iparágat – az állattenyészést, és egészségesebb is leszel. A két legfontosabb kezdeti lépés: tájékozódj és kérdezz!

Tájékozódás:
Az Infobázis menüpontban hasznos bejegyzéseket találsz a vegán életmóddal kapcsolatban. Kezdésként a Mire figyeljek kezdő vegánként? című írást olvasd el, de nézelődhetsz a Gyakran Ismételt kérdések (GyIK) menüpontban is, ahol kérdés-válasz formájában gyűjtöttem össze a leggyakrabban felmerülő kérdésköröket.

Ha könyvekből, filmekből, blogokból szeretnél tovább informálódni, kattints az alábbi linkekre! Összegyűjtöttem a kedvenceimet neked:

Könyvek
Receptkönyvek
Receptblogok
Blogok
Filmek, videók

Időnk nagy részét a Facebookon töltjük. Itt is számtalan vegán csoportot és oldalt lehet találni, melyekbe érdemes belépni, mert azon kívül, hogy új embereket, nézőpontokat ismerhetsz meg, kérdéseidre többféle, változatos véleményt, tippet kaphatsz és értesülhetsz az eseményekről, újdonságokról.

Facebook csoportok, ahol választ kapsz a kérdéseidre:

Facebook oldalak, ahol hasznos információkat, recepteket találsz:

 

Kérdezz tőlem is bátran! Bármilyen kérdésről is legyen szól a VegaNinja segít megoldani! Írj az info@veganinja.com email címre!