• kókuszos padlizsánleves

    Indiai kókuszos padlizsánleves (vegán)

    Ez a leves átmenetet képez a krémes, indiai levesek és a Magyarországon megszokott (nem krém-) levesek között. Lehet persze kókuszkrémmel készíteni, és lehet botmixerrel is krémesíteni, még  mielőtt beletesszük a lencsét.

    Hozzávalók: (4-5 adag)

    1 fej hagyma
    2 közepes-nagy padlizsán
    200 g vöröslencse
    50 g kókuszreszelék
    csípőspaprika
    curry fűszerkeverék
    gyömbér
    szerecsendió
    himalája só
    nádcukor ízlés szerint (kb. 4 ek.)

    Elkészítés:

    Felaprítjuk a hagymát, felkockázzuk a padlizsánt, egy kis vízen egy kicsi sóval meghintve pároljuk pár percig. Felöltjük annyi vízzel, hogy ellepje, és besózzuk, cukrozzuk, hozzáadjuk a fűszereket, a kókuszreszeléket, majd 10 perccel később a lencsét is, illetve még vizet, hogy ízlésünknek megfelelő sűrűségű levest kapjunk. Ezután már csak készre kell főzni. Ha a lencse és a padlizsánkockák is puhák, a leves elkészült. :)