• tofus szilvatorta

    Krémes szilvatorta (vegán)

    Hozzávalók föntről lefelé:

    Egy marék (fagyasztott vagy friss) szilva

    Krém:
    300 g natúr tofu (egy csomag)
    2 dl szója-, rizs-, zab-, vagy kókusztejszín
    2-3 evőkanál kókuszcukor
    gyömbér, fahéj, szerecsendió
    1 citrom lereszelt héja és leve

    Alap:
    zabkeksz összetörve
    VAGY
    zabpehely és
    banán összetörve

    Kókuszolaj a forma kikenéséhez

    Kikenjük a sütőformát, az összetört zabkekszet (vagy banánt és zabpelyhet) az aljába egyengetjük. Egy tálban botmixerrel összedolgozzuk a tofut, a növényi tejszínt, a cukrot és a fűszereket, majd óvatosan az alapra öntjük, vigyázva, hogy ne legyen túl nagy a lendület, mert az szétzilálhatja a törmelékünket. :)

    Ezután a félbe vagy negyedbe vágott szilvákat szépen elrendezgetjük a tetején, és 20 perc alatt alacsony hőfokon készre sütjük a sütőben.