• szejtángulyás

    Szejtán gulyás galuskával (vegán)

    Hozzávalók:

    30 dkg szejtánkocka
    2 evőkanál olaj
    1 vöröshagyma apróra vágva
    2 gerezd fokhagyma
    1 ek. pirospaprika
    só, bors, őrölt kömény
    1/2 kg burgonya
    1 sárgarépa
    1 tv paprika
    1 paradicsom
    1 ek. vega-mix
    10 dkg tönkölyliszt

    Az olajat felforrósítjuk, megpároljuk benne a felaprított vöröshagymát, beletesszük a szejtánkockákat, amiket kicsit megpirítunk. Ráhintjük a pirospaprikát, megfűszerezzük, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és felöntjuk 1 dl vízzel. 10 percig pároljuk, majd még 8 dl vizet öntünk hozzá. A répát karikákra vágjuk, és beletesszük a levesbe, a burgonyát, paradicsomot és paprikát felkockázzuk, majd  10 perccel később ezeket is a leveshez adjuk és puhára főzzük.
    A lisztet sóval és vízzel összegyúrjuk, majd galuskákat szaggatunk belőle, és a levesbe tesszük.