• vegán pizza

    Vegán pizza alaprecept

    Hozzávalók:
    (2 db 42 cm-es pizzához)
    65 dkg liszt (lehet gluténmentes kenyérlisztkeverék)
    1 evőkanál só
    1 evőkanál cukor
    350 ml víz
    1 csomag szárított élesztő
    3 evőkanál olívaolaj
    feltét:
    sűrített paradicsom
    fűszerek (oregánó, borsi­kafű, kakukkfű, bors)
    hagyma
    paradicsom
    grillezett zöldségek
    spenótlevelek
    aszalt paradicsom
    olíva
    fokhagyma
    növényi sajt

     

    1. A pizzalap elkészítéséhez gyúrd össze az összes hozzávalót, míg egy egynemű, tömör tésztamasszát kapsz.
    2. Takard le egy ruhával, és hagyd kelni másfél órát.
    3. Ha megkelt, vágd ketté és mindkét adagot nyújtsd ki vékonyra, befedve vele egy-egy nagy tepsit, amit előzőleg sütőpapírral béleltél ki.
    4. Keverd össze a paradicsomsűrítményt a fűszerekkel, pici sóval, és kend a pizzalapra.
    5. Grillezd vagy párold meg a zöldségeket (cukkini, padlizsán, gomba, articsóka, vagy amit csak szeretnél)!
    6. Tedd rá az összes feltétet a pizzára, a végén szórd meg reszelt növényi sajttal.
    7. Süsd meg sütőben: 200 fokon 15 perc alatt kész.