• Tápiókapuding recept - vegán

    Tápiókapuding (vegán)

    Hozzávalók 2 főre:
    80 g tápiókagyöngy
    5 szelet friss gyömbér (ha szeretnéd kivenni a pudingból, mielőtt elkészül, akkor ne reszeld le, hanem nagyobb darabban rakd bele)
    1 evőkanál citromlé
    5 dl víz
    1 csipet só
    3 dl kókusztej
    3-5 evőkanál agavé szirup vagy nyírfacukor

     

    1. Keverd össze a tápiókagyöngyöt a gyömbérrel, a citromlével, vízzel és a sóval.
    2. Forrald fel és lassú tűzön főzd a forrástól számítva 15 percen keresztül.
    3. Ha szeretnéd, vedd ki belőle a gyömbért.
    4. Add hozzá a tejet és az édesítőt.
    5. Forrald további öt percig.
    6. Ha elkészült, töltsd kis kelyhekbe.