Tápiókapuding recept - vegán
Édesség Gluténmentes Gyors Olajmentes Receptek Reggeli Szójamentes

Tápiókapuding (vegán)

Hozzávalók 2 főre:
80 g tápiókagyöngy
5 szelet friss gyömbér (ha szeretnéd kivenni a pudingból, mielőtt elkészül, akkor ne reszeld le, hanem nagyobb darabban rakd bele)
1 evőkanál citromlé
5 dl víz
1 csipet só
3 dl kókusztej
3-5 evőkanál agavé szirup vagy nyírfacukor

 

1. Keverd össze a tápiókagyöngyöt a gyömbérrel, a citromlével, vízzel és a sóval.
2. Forrald fel és lassú tűzön főzd a forrástól számítva 15 percen keresztül.
3. Ha szeretnéd, vedd ki belőle a gyömbért.
4. Add hozzá a tejet és az édesítőt.
5. Forrald további öt percig.
6. Ha elkészült, töltsd kis kelyhekbe.