• kókusztejberizs

    Vegán tejberizs kókusztejszínnel

    Tápláló finomság lehet reggelire vagy desszertnek a tejberizs. A kókusz és a rizs íze igazán jól harmonizál egymással, kakaóval, fahéjjal, vagy gyümölcsökkel tovább fokozhatjuk az élményt.

    Hozzávalók:

    1 bögre rizs megmosva
    3 bögre víz
    egy doboz (2 dl) kókusztejszjn
    fél csipet só
    negyed bögre cukor (ízlés szerint lehet több vagy kevesebb)
    1 vaníliarúd kikapart közepe

    Elkészítés:
    A kókusztejszínt elkeverjük a vízzel és a sóval, majd feltesszük főni. Ha forr, takarékra vesszük, és hozzáöntjük a rizst. Kb. 15 percig főzzük alacsony lángon, kevergetve. Ez után beleöntjük a cukrot és készre főzzük, míg el nem nyeri a kívánt állagot, és elzárjuk a lángot alatta. Jót tesz neki, ha ez után még lefedve állni hagyjuk.