• vegán tükörtojás és vegán kolbászka

    Vegán tükörtojás

    vegán tükörtojásSárgája:
    keverjük össze az alábbiakat, és tegyük félre:
    2 evőkanál burgonyapehely
    1 dl forró víz
    1 teáskanál sörélesztő pehely
    1/4 teáskanál kurkuma
    1/4 teáskanál fekete só (ettől lesz kénes, tojás íze)
    3/4 teáskanál őrölt lenmag
    1 teáskanál vegán margarin
    1 teáskanál olaj

    Fehérje: 350 gr selyemtofu (natúr)
    Használat előtt tegyük be fél órára a hűtőbe!

    Elkészítés:
    Szeleteljük fel a tofut kb. 1 cm vastagságú szeletekre, és nagyobb méretű pogácsaszaggatóval készítsünk nagyobb köröket. Majd egy mini méretű pogácsaszaggatóval a nagyobb köröknek szedjük ki a közepét, de vigyázzunk, hogy egy kicsit hagyjunk az alján. Majd helyezzük bele a tojássárgáját és forró, bő olajban süssük készre.