• indiai vöröslencseleves

    Vöröslencseleves recept indiai fűszerekkel és sütőtökkel (vegán)

    Hozzávalók:

    1 pohár (250 ml) vöröslencse
    1 közepes sárgarépa
    5 dkg sütőtök
    curry fűszerkeverék
    szerecsendió
    gyömbér (kihagyható)
    1 gerezd fokhagyma
    1 tk. (nád-) cukor

    A sárgarépát és a sütőtököt nagyobb kockákra vágjuk és pici sóval, kevés vízzel lefedve pároljuk, amíg teljesen meg nem puhulnak. Villával kicsit szétnyomkodjuk őket. A vörös lencsét megmossuk, hozzáadjuk a zöldségekhez, és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen elfedi. Beletesszük a sót, a szerecsendiót, a gyömbért és a cukrot, és puhára főzzük. A fokhagymát és a curryt csak a végén tesszük bele, utána még 2 percig főzzük. A tetejét kókusztejszínnel díszíthetjük. Csilivel is finom!