• vegán kulajda recept

    Zöldbabos kulajda (vegán)

    Hozzávalók (4 személyre)

    Hozzávalók:
    1 doboz laskagomba kb. 1×3 centis csíkokra vágva
    1 doboz újhagyma
    5 dl szójatej
    6 db közepes krumpli felkockázva
    fél csomag zöldbab (darabolva, ha túl nagy)
    2 dl rizstejszín
    1 evőkanál kukoricakeményítő
    babérlevél, só, bors, kapor
    3 evőkanál kókuszolaj
    2 evőkanál fehérborecet
    egy pici cukor
    Az újhagymát felkarikázzuk, és a kókuszolajon egy csipet sóval üvegesre pároljuk. Felöntjük a szójatejjel és 5 deci vízzel. Hozzáadjuk a babérlevelet (lehet őrölt vagy egész), a krumplit, a laskagombát és a zöldbabot. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a kaprot is. Kb. 15 percig főzzük, amíg a burgonya megpuhul, eközben a rizstejszínnel alaposan, csómómentesre elkeverjük a keményítőt, majd pár evőkanál forró levest is adunk hozzá, és a levesbe keverjük. A végén pedig belekeverünk egy kevés cukrot és a fehérborecetet.