lencseragu
Főétel Gyors Nyár Ősz Receptek Tavasz Tél

Vegán tejszínes vöröslencseragu füstölt tofuval és dióval – egyszerű recept

Bizonyos ételeknek néha egy-egy plusz hozzávaló adja a különlegességét, ami elsőre nem tűnik nagy dobásnak, de mikor megkóstolod mégis emlékezetes marad az ízélmény. Ebben a receptben a dió és a füstölt tofu, ami feldobja a ragut, a tejszíntől pedig krémesebb lesz az eredmény.

Hozzávalók:
2 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma (de abból mindig jöhet több!)
250 g vöröslencse
100 g dió (kicsit összetörve)
1 csomag füstölt tofu
1 kis dobozos növényi tejszín (mi kókusztejszínt használtunk)

Fűszerek:
1 csipet őrölt gyömbér
1 csipet fahéj
1 csipet őrölt szerecsendió
1 csipet kurkuma
2 tk madras curry

Először a felkockázott hagymát megpirítottam kis olajon. Utána ment hozzá a vöröslencse (nem áztattam be előtte, viszonylag hamar megpuhul) és az összetört dió. Felöntöttem annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Fűszereztem (gyömbér, fahéj, szerecsendió, curry, kurkuma, só) és hozzáadtam a növényi tejszínt. A kockázott füstölt tofut a végefelé adtam hozzá, hogy ne főjön teljesen szét, ekkor ment bele a fokhagyma is.
Önmagában is nagyon laktató, de rizzsel is finom!