Édesség Gluténmentes Gyors Nyár Olajmentes Ősz Receptek Reggeli Szójamentes Tavasz Tél

Fullos zabkása édesszájúaknak, lekvárral, növényi joghurttal és gabonapehellyel – vegán recept

A zabkása azért jó reggeli, mert alapanyaga, a zab nagyon egészséges, hosszan eltartható a konyhaszekrényben, és rendkívül sokféleképpen lehet variálni. Ez a recept egy nagyon finom, viszonylag sok összetevős, de 10 perc alatt összedobható növényi joghurtos zabkása.

Hozzávalók:
3-4 púpos evőkanál finomszemű zabpehely
1 teáskanál lenmag
1,5 deci forró víz
1 deci növényi tej (én rizstejet használtam)
fél doboz gyümölcsös szójajoghurt
2 teáskanálnyi lekvár
fél marék natúr kukoricapehely
fél marék szabadon választott, ízesített gabonapehely
fahéj
gyömbér
szerecsendió

A zabpelyhet és a lenmagot a fűszerekkel összekeverjük, felöntjük a forró vagy legalábbis nagyon meleg vízzel, elkeverjük, és megvárjuk, hogy a zab magába szívja a vizet. Ráöntjük a növényi tejet, és újra elkeverjük. Ekkor mehet rá a vegán joghurt, a lekvár, és a ropogós gabonapelyhek. Kellemes érzés, ahogy a szilárd, ropogós összetevők felbukkannak a kásában, egy-egy falatban.

Ízlés szerint még édesíthetjük.