Hozzávalók:
30 dkg törökmogyoró
30 g kókuszolaj
40 g kakaópor vagy karobpor
60 g agavé szirup vagy cukor
5 dl növényi tej
1 kávéskanál vaníliaőrlemény
1. A mogyorót közepes lángon pörköld meg.
2. Konyharuha segítségével alaposan dörzsöld le róla a héját.
3. Ha kihűltek, egy robotgép vagy aprító gép segítségével daráljuk őket addig, amíg egyenletes, vaj állagúvá nem válik. Ez sokáig is eltarthat, közben ne felejtsd el néha pihentetni a géped, nehogy túlmelegedjen!
4. Ha cukrot használsz, oldd fel először a növényi tejben!
5. Add a többi összetevőt is a mogyoróhoz, a szirupot vagy édesített tejet is, és dolgozd simára!
6. Ha kész, tiszta befőttes üvegben, hűtőben tartva viszonylag sokáig eláll magas zsírtartalma miatt. Gasztroajándéknak is kiváló!