pizza cosi
Hogyan csináljam? Infobázis

Új vegán pizzéria Budapesten – a Pizza Cosi pizzáit kóstoltuk

A hétvégén az újonnan nyílt Pizza Cosi csapata vendégelt meg minket 1-1 pizzával, hogy megkóstoljuk az alkotásaikat.

A helyet a Ráday utcában találod, lehetetlen eltéveszteni a hatalmas világító vegan feliratnak köszönhetően, ami lássuk be elég menő dolog. :)

Minden pizzájuk 100% növényi hozzávalókból készült, úgyhogy nem kell azon stresszelned, hogy a kisbetűs összetevők listáját böngészd, itt bizony minden vegán lesz. Gluténmentes opció jelenleg nincs, de ha éled a junkos vonalat többféle vegán kolbász/darálthús/csirkehús textúrájú húshelyettesítővel és vegán sajttal, akkor nem fogsz éhen maradni. Ha visszafogottabb, inkább több zöldséggel megpakolt pizzát ennél, arra is találsz magadnak opciót.

Mi a Fungee (paradicsom, gomba, kakukkfű, nemsajt, spenót) és Smokie (paradicsom, füstölt nemkolbász, füstölt nemsajt) pizzákat választottuk, 32cm-s méretben és bár mindketten elég éhesen vágtunk neki a kóstolásnak, mire legyűrtűk a pizzánkat kellemesen jóllaktunk. A pizzák széle ropogós, ahogy annak lennie kell, bőségesen meg vannak pakolva “anyaggal” :) és sikerült jól olvadó vegán sajtot is találniuk, ami nálunk mindig egy fontos tényezője a pizzázásnak.

Felül Smokie, alul Fungee
32cm-es pizzák

Nekünk szerencsénk volt, mert pont sikerült befoglalnunk a beülős részt, de a hely inkább elviteles lehetőséget kínál, mert jelenleg csak egy asztaluk van, ezt kalkuláljátok bele, hogy ne érjen meglepetés.

Összességében elégedetten és jóllakottan távoztunk, ha a belvárosban akad dolgod mindenképp ugorj be és lesd meg te is a helyet!

(A bejegyzés nem fizetett hirdetés, őszinte véleményt tartalmaz.)

Réka

Pizza Cosi – Facebook
Pizza Cosi – Online ételrendelés