fűre lépni tilos tábla
Állatvédelem Infobázis Környezetünk

8 ok, amiért a veganizmus talán nem neked való

Hát igen… akárki akármit mond, a vegán életmód nem való mindenkinek. Ezért megnyugtatásul írom ezeket az okokat, hátha magadra ismersz, és megnyugtathatod vegán ismerőseidet és a saját lelkedet.

 

1. Szereted az állatkínzást

Ha helyesnek tartod az állatkínzást, akkor a veganizmus nem neked való.

 

2. Utálod a természetet

Ha utálod a természetet, és szeretnéd megsemmisíteni minél hamarabb, felejtsd el a veganizmust! A húsipar több üvegházhatású gáz kibocsátásáért felelős, mint az összes autó, hajó és repülő együttvéve. Rengeteg vizet és termőföldet emészt fel.

 

3. Oroszlán vagy

Oroszlán vagy? Nem, nem a csillagjegyed… Beindul a nyálelválasztásod, ha meglátsz egy nálad gyengébb állatot, és rögtön üldözőbe is veszed? Érzed magadban az erőt, hogy széttépd a fogaiddal, és felfald a belsőszerveivel együtt? Akkor sajnos nem biztos, hogy vegánná tudsz válni.

 

4. Az éhezés világszerte szerinted csak természetes kiválasztódás

13-18 kg gabona kell 1 kg hús előállításához. Játsszuk el! A kezedben van egy nagy tál spagetti, mondjuk 130 dkg. Melletted áll egy éhező kisgyerek. Most tegyél úgy, mintha megennél 10 dekát belőle, a maradékot pedig kidobnád a szemétbe. Tetszik? Akkor felejtsd el a vegán kajákat!

 

5. Van egy vágóhidad vagy állattenyésztő teleped

Vegyük ezt komolyan. Ha van egy vágóhidad vagy állattenyésztő teleped, akkor pénzügyileg fontos számodra, hogy az emberek húst, tejet, tojást egyenek. Ezért nehéz lehet neked elfogadni, hogy a dolgok, amik történnek ott, az sokkoló és visszataszító a legtöbb ember számára. Titkold tovább!

 

6. Ha szerinted minden jogos, amit valaki képes megtenni

Kisgyerektől elvenni a nyalókáját oké. Nyugdíjas nénit kirabolni oké. Hiszen erősebb vagy náluk, megteheted. Sokan gondolják így, ha te is, nem biztos, hogy a vegán életmód járható út számodra.

 

7. Újszülött tehén vagy

A tehenek is csak terhességük során és után adnak tejet, méghozzá azért, hogy gyermekük gyorsan nagy és erős legyen. Szóval ha az a célod, hogy egy masszív, nagy és erős bika/tehén legyél, idd csak tovább serényen!

 

8. Eszkimó vagy

Ha eszkimó vagy, nálatok a legelérhetőbb étel a fókahús. Nincsenek boltok, nincsenek piacok, és főleg nincs az a bőséges kínálat zöldségekből, gyümölcsökből, gabonákból és olajos magvakból, mint Magyarországon.
Ez a cikk vicces, de azért kicsit komoly is. Ha nem is vagy vegán, az értékrended valószínűleg az. A legtöbb ember elutasítja az állatkínzást, a környezetszennyezést, az éhezést, a gyengébbek bántalmazását. Ez az értékrend megegyezik a vegán értékrenddel, mégis sokaknak nehéz kitörni a megszokásból. Vegánnak lenni nem olyan nehéz, mint elsőre gondolnád. A VegaNinjánál mindent megteszünk, hogy a lehető legkönnyebbé tegyük. Szóval ha a fenti 8 ok nem igaz rád, gondold át: nem volna jobb egy békésebb és egyenlőbb világban élni? Tehetsz érte, hadd segítsünk ebben! Ha kérdésed van, írj az info@veganinja.com email címre, és válaszolunk! Vagy jelentkezz a 30 napos vegán kihívásra, így egy komplett vegán étrendet küldünk neked receptekkel minden étkezésre, minden napra! Sosem volt ennél könnyebb! ;)

 

Forrás: http://veganbros.com/8-reasons-choosing-vegan-diet-may/