kókuszos szaloncukor
Édesség Gluténmentes Receptek Szójamentes

Kókuszos szaloncukor vagy bonbon (vegán)

MoundsBars_0740_2(Vegán, gluténmentes)

 

Hozzávalók (kb. 2 kg-hoz):

1 liter kókusztejszín

1 kg kókuszreszelék

20 evőkanál kókuszolaj

1 kávéskanál himalájasó

2 dl cukor (ízlés szerint)

6 tábla étcsokoládé

 

Elkészítés:

Tedd a kókuszkrémet, a kókuszolajat és a cukrot egy lábasban a tűzhelyre, közepes lángra, amíg össze nem olvadnak. Add hozzá a kókuszreszeléket, ízlés szerint a sót és esetleg cukrot még, ha szükséges. Citromhéjat, kardamomot vagy vaníliaőrleményt is adhatsz hozzá.

Olajozz ki vagy bélelj ki sütőpapírral egy lapos, szögletes tálat, ebbe öntsd a masszát, és terítsd el egyenletesen. Vigyázz, ha a tál nem hőálló, hagynod kell kicsit kihűlni a masszát, mielőtt beleöntöd! Tedd a hűtőbe a tálat pár órára, vagy akár egész éjszakára. Ha a massza teljesen megszilárdult, vágd fel akkora szeletekre, amekkorára szeretnéd. Morzsálódhat, de kézzel vissza lehet tapasztani a leváló darabokat.

Forró víz fölött olvaszd meg a csokoládét, majd egy villa segítségével mártogasd bele a szeleteket egyesével. Mielőtt sütőpapírra teszed, várd meg, hogy a fölösleges csokibevonat lecsöpögjön róla. Ha meg tudod állni, hogy ne kóstold meg azonnal, várd meg, hogy a csoki megszilárduljon, és csak utána fogyaszd őket!

 

Hűtőben tartva több mint egy hétig is eláll.