(Vegán, gluténmentes)
Hozzávalók (kb. 2 kg-hoz):
1 liter kókusztejszín
1 kg kókuszreszelék
20 evőkanál kókuszolaj
1 kávéskanál himalájasó
2 dl cukor (ízlés szerint)
6 tábla étcsokoládé
Elkészítés:
Tedd a kókuszkrémet, a kókuszolajat és a cukrot egy lábasban a tűzhelyre, közepes lángra, amíg össze nem olvadnak. Add hozzá a kókuszreszeléket, ízlés szerint a sót és esetleg cukrot még, ha szükséges. Citromhéjat, kardamomot vagy vaníliaőrleményt is adhatsz hozzá.
Olajozz ki vagy bélelj ki sütőpapírral egy lapos, szögletes tálat, ebbe öntsd a masszát, és terítsd el egyenletesen. Vigyázz, ha a tál nem hőálló, hagynod kell kicsit kihűlni a masszát, mielőtt beleöntöd! Tedd a hűtőbe a tálat pár órára, vagy akár egész éjszakára. Ha a massza teljesen megszilárdult, vágd fel akkora szeletekre, amekkorára szeretnéd. Morzsálódhat, de kézzel vissza lehet tapasztani a leváló darabokat.
Forró víz fölött olvaszd meg a csokoládét, majd egy villa segítségével mártogasd bele a szeleteket egyesével. Mielőtt sütőpapírra teszed, várd meg, hogy a fölösleges csokibevonat lecsöpögjön róla. Ha meg tudod állni, hogy ne kóstold meg azonnal, várd meg, hogy a csoki megszilárduljon, és csak utána fogyaszd őket!
Hűtőben tartva több mint egy hétig is eláll.