Vegán kolbászos köles, shiitake gombás, kókusztejszínes, gyömbéres zöldség
Cukormentes Főétel Gyors Nyár Olajmentes Ősz Receptek Szójamentes Tavasz Tél

Kókusztejszínes zöldség gyömbérrel és shitake-val, köret: gabonakolbászos köles

Egy elég rendhagyó kombináció ez az étel, de működik! Nagyon finom, és jól harmonizálnak a különböző nemzetek ízei. És nem utolsó sorban: nagyon egyszerű recept és gyorsan elkészül.

Hozzávalók:

1 bögre köles
3-4 cm-es darab egy gabonakolbászból

fagyasztott zöldhüvelyű zöldbab
fagyasztott sárgahüvelyű zöldbab
1 db sárgarépa apróra vágva
spenótlevelek
(egyéb fagyasztott zöldségek ízlés szerint)
1 doboz kókusztejszín
friss vagy szárított gyömbér
friss vagy szárított shiitake gomba
fokhagyma

Díszítéshez: szezámmag

Elkészítés: a kölest megmosom, és dupla mennyiségű vízben készre főzöm a belemorzsolt gabonakolbásszal együtt, és ízlés szerint sózva.

Ha szárított shiitake gombával dolgozunk, azt fél órára érdemes beáztatni főzés előtt.

A zöldbabokat, a csíkokra vágott gombát és a répát a kókusztejszínben elkezdem főzni közepes lángon, fedő alatt, beleteszem a gyömbért és sót ízlés szerint.

15-20 perc múlva hozzáadom a spenótot és fokhagymanyomóval a fokhagymát. Amint a spenótlevélkék megfonnyadtak, vagy fagyasztott spenót levél esetén: felolvadtak, és a zöldbabok is megpuhultak, kész az ételünk.

Bőven szórt szezámmaggal vagy dióval tálalom.