Sulyok Csillag vegán testépítő
Hírek Infobázis Interjúk

Testépítés növényi étrenden – interjú Sulyok Csillaggal

A testépítés klasszikusan az a sport, amit állati fehérje nélkül teljességgel elképzelhetetlennek tartanak. Sulyok Csillag, a gyönyörű magyar vegán hölgy az ellenkezőjét fogja bizonyítani rövidesen bikinimodellként Rómában, egy nemzetközi versenyen.

Mióta vagy vegán, és miért?Sulyok Csillag vegán testépítő

Közel három éve lettem etikai vegán, vagyis az állatok kihasználásával van gondom. Korábban vegetáriánusként éltem, ám 2012-ben berobbant az életembe a Facebook és az állatvédelem. Ekkor kezdtem utánajárni, mi is a különbség a vega és a vegán közt. Végül Bonifert Anna szervezésében láttam Gary beszédét, és azóta a veganizmus népszerűsítése az utam.

Kezdetben mi jelentett nehézséget számodra?

A családom, és a barátaim azonnal őrültnek bélyegeztek. 33 év lelkiismeret-furdalását próbáltam behozni úgy, hogy gyorsan mindenkit veganizálok. Ma már teljesen másképp kezelem az ilyen helyzeteket. Igyekszem toleráns lenni, és bízom abban, hogy egyszer mindenkinél eljön az ébredés.

Május 30-án, Rómában méreted meg magadat a Fitness Tour 2015 elnevezésű versenyen. Miért pont itt indulsz?

A Musclemania egy all-natural szövetség: szigorú doppingvizsgálat előzi meg a versenyt. Emiatt választottam a római megmérettetést, amire Magyarországon két tehetségkutatón igyek­szem némi színpadi rutint szerezni.

Mennyit és mit edzel?

Most a súlyzós edzések dominálnak, heti 4-5 alkalommal, az utolsó hetekben aerob mozgással kiegészítve. Mivel alacsony a zsírszázalékom és kevés az izomtömeg, a futócipőm egyelőre pihen. Valójában az egész felkészülés egy kísérlet – gyorsan szeretnék is minden kedves olvasót megnyugtatni. Mindenki legyen türelmes, ha testépítéssel kezd foglalkozni, és adjon időt, hogy az ő kísérlete is kiforrja magát.

Hogyan lendülsz át a mélypontokon?

Az utolsó hetekben már iszonyú nehezen. Épp a klasszikus – magas fehérje, alacsony szénhidrát – diétán vagyok. Ugyanazok az ételek heteken át, plusz rengeteg tiltás… Hol túl nagynak, hol túl kicsinek látom magam. Nem mondom, hogy könnyű.
Az egyetlen, ami ilyenkor átlendít, az a gondolat, hogy minden percben emberek halnak éhen, mert a gabonát a bebörtönzött, megkínozott, majd lemészárolt állatokkal etetjük meg – én pedig szabad vagyok, azt csinálom, amihez kedvem van. Ilyenkor összeszedem magam, és tudom, nincs megállás. Nem adhatom fel, amíg minden ketrec ki nem ürül!

Van valamilyen elvárásod a helyezéseddel kapcsolatban?

Természetesen nyerni megyek, másképp nem lehet színpadra állni. Szubjektív sport lévén viszont még nehezebb a dolog. Tisztán és lelkiismeretesen készülök, ez a legfontosabb. Mindenképpen nyertes vagyok, mert már három hölgy – közülük egy bikiniversenyző – keresett meg a vegán diétával kapcsolatban. Ezúton is köszönöm nekik a bizalmat, és bátorítok mindenkit, hogy ne féljen változtatni!

A verseny utánra mik a terveid?

Hosszú távú célom továbbképezni magam állatjogokból, és növényi étrenden alapuló életmódtanácsadóként dolgozni.

Elárulod-e egy titkodat a Vega Ninja olvasóinak?

Szerelmes vagyok!

Köszönjük, és sok boldogságot kívánunk!

Zwickl Évi
www.vicaversion.hu