mogyorós-csokis banánfagyi
Édesség Gluténmentes Gyors Olcsó Receptek Szójamentes Uncategorized

Csokis-mogyorós banánfagyi recept 3 összetevőből (vegán)

Bár most kint hideg van, ez nem akadályozott meg abban, hogy fagylaltot akarjak enni. El is készítettem ezt a 3 (vagy 4) összetevős desszertet. A fagyi készítés házilag nagyon egyszerű, és talán mondanom sem kell, hogy sokszor még finomabb, mint a készen vásárolt társaik. Ez a csokis-mogyorós csoda várakozásaimon felül teljesített, igazi ízbomba!

Hozzávalók (2 adag):

2 érett banán
vaníliakivonat (kihagyható)
2 marék törökmogyoró (földimogyoróval, mandulával vagy kesudióval is helyettesítheted)
1 tábla vegán étcsoki VAGY csokiszirup

A banánokat meghámozom, és nagyobb darabokra vágva egy dobozba teszem, és a mélyhűtőben hagyom pár órára. Mivel én mindig bent felejtem vagy egy napra, kicsit hagyom olvadni, miután kivettem, hogy a botmixer könnyebben dolgozza krémesre. Hozzáadom a vaníliakivonatot, és krémesítem botmixerrel.

Közben a mogyorót durvára vágom, és egy száraz serpenyőben megpirítom kicsit. Könnyen odaég, úgyhogy folyamatosan rázogatni, kevergetni kell a kis mogyoródarabokat. Isteni illat lesz a konyhában, mire megpirulnak.

Elkészítem a csokiöntetet vagy pedig olvasztok csokit a következő képpen: a táblás vegán étcsokit darabokra töröm. Keresek két olyan lábast, amik egymásba passzolnak, tehát az alsóra rá lehet úgy tenni a felsőt, hogy nagyjából teljesen elfedje a száját. Az alsóban kevés vizet melegítek, ennek a gőze fogja megolvasztani a felső lábasban levő csokidarabokat. Folyamatosan kevergetni kell, és ha elolvadt, akkor még egy ideig kevergesd. Vigyázz, hogy ne kerüljön víz a csokiba, mert attól megszilárdul! Ha érdekel, hogyan lehet professzionális módon csokoládét olvasztani és temperálni, olvasd el ezt az útmutatót!