Cukormentes Főétel Gluténmentes Gyors Magyaros Nyár Olcsó Ősz Receptek Tavasz Tél

Mustáros-hagymás tofurostélyos – rendkívül egyszerű, finom és laktató vegán recept

Szuper egyszerű, gyors és olcsó receptet hoztam, amit gyakran elkészítek pont ezért, és persze mert nagyon finom is. Ez az adag kb. két embernek elég körettel együtt.

1-2 blokk tofu
3-4 evőkanál mustár
10 nagy gerezd fokhagyma
2 nagy fej vöröshagyma

olaj

A vöröshagymát pucold meg, mosd meg és vágd fel (fél)karikákra.

A tofut vágd szeltekre, és préseld ki a következő módon: rétegezd konyhai papírtörlőre, 2-3 réteg papírtörlő, egy réteg tofu, 2-3 réteg papírtörlő, majd még egy réteg tofu, és végül papírtörlő. A tetejére valamilyen lapos, nehéz tárgyat tegyél (könyvek, vagy tepsi benne egy nagy kancsó vízzel), így kipréselve belőle a nedvesség nagyját.

A mustárt 3 gerezd fokhagymával és némi sóval keverd el. Kenj be minden tofuszeletet ezzel a páccal, rétegezd őket egy dobozba/edénybe, és tedd félre egy fél órára legalább, de éjszakára is maradhat így.

A hagymát és a maradék fokhagymagerezdeket egy serpenyőben, alacsony lángon, pici olajon, pici sóval, lefedve párold meg, majd vedd feljebb a lángot, és pirítsd is egy kicsi ideig. Ha kész, tedd ki őket egy tányérra, és ugyanabban a serpenyőben süsd meg a tofuk egyik, majd másik oldalát aranybarnára.

A képen salátával és főtt krumplival tálaltam, a tetejére halmoztam a hagymát és a fokhagymát.