Cukormentes Főétel Gyors Olajmentes Olcsó Receptek Szójamentes

Spagetti arrabbiata, azaz vegán csípős paradicsomszószos tészta

Valami gyors és egyszerű ételre vágytam, mikor elkészítettem az alábbi receptet azokból az összetevőkből, amik amúgy is voltak itthon. Nagyon finom, ízekben gazdag tésztaszósz!


Hozzávalók:
250 g spagetti (fél csomag)
400 g sűrített paradicsom
200 g zöld olívabogyó és a leve
fél fej vöröshagyma kockázva
1 nagyobb paradicsom felkockázva
3 gerezd fokhagyma
friss bazsalikom
friss petrezselyem
csilipehely (vagy csípős szósz)

A spagettit a szokásos módon megfőzzük és lecsepegtetjük. Közben egy edénybe tesszük a felkockázott hagymát, két gerezd fokhagymát felkarikázva, adunk hozzá az olívabogyó levéből egy keveset, és ezzel fedő alatt pároljuk egy kicsit. Így nem szükséges olajat használni.

Pár perc múlva hozzáadjuk a sűrített paradicsomokat, a csilit és az olívabogyó levéből még egy keveset. A lével kiöblítheted a paradicsomos üvegben maradt szószt, hogy ne legyen pazarlás, és mehet az edénybe. Az olívát is hozzáadjuk a szószhoz, és pár percig forraljuk, majd levesszük a tűzről.

Nagyobb darabokra vágjuk a fűszernövényeket, és így frissen beledobjuk a  paradicsommal együtt a még forró szószba. Végül pedig az utolsó fokhagymagerezdet is hozzáadjuk a szószhoz, fokhagymanyomóval pépesítve. Elkeverjük, és tálaljuk.