Vegán répatorta recept
Édesség Receptek Reggeli Szójamentes

Vegán répatorta

Hozzávalók:
2 csésze liszt
1 csésze kókuszvirágcukor
1 csomag sütőpor
1 csipet só
1 marék aszalt áfonya és durvára őrölt mandula vegyesen
2 nagy répa reszelve
fél csésze tetszőleges olaj
1 csésze narancslé
1 kávéskanál vaníliaőrlemény

A krémhez:
1 evőkanál kukoricakeményítő
2 dl kókusztejszín
3 teáskanál cukor
A hozzávalók kimérésekor segít, ha egy 2,5 dl-es bögrét használsz. Egy csésze 250 ml-t jelent mindenből.

1. Keverd el a lisztet a sütőporral, cukorral, sóval.
2. Egy másik tálban keverd össze az áfonyát, az őrölt mandulát, a reszelt répát, az olajat , narancslevet, vaníliaőrleményt.
3. A két keveréket forgasd egybe, keverd ki alaposan.
4. A kapott tésztát egy kiolajozott tortaformába simítsd bele.
5. Előmelegített sütőben 180 fokon,
40 perc alatt süsd aranybarnára.
6. A krém hozzávalóit keverd össze hidegen, majd főzz belőle sűrű pudingot.
7. Kend a pudingot a torta tetejére. A tortát több rétegre is vághatod, és közés is kenhetsz a krémből.
8. Díszítsd marcipánrépával, dióval vagy mandulával a tetejét.