szójanuggets
Főétel Gluténmentes Gyors Nyár Olcsó Ősz Receptek Tavasz Tél

Vegán szója nuggets ropogós bundában (recept)

Mindenki ismeri a nagy gyorsétteremláncban kapható, ropogós bundában felszolgált falatkákat. Az egész a textúrákon múlik – kívül ropogós, belül omlós – és egy kicsi kreativitással te is megalkothatod őket. A legjobb hír hogy vegánul is elkészítheted, ezzel a recepttel tutira nem ártasz egy léleknek sem, valamint a bolygót és a pénztárcádat is kímélheted vele. Húsevő családtagjaidnak és barátaidnak is felszolgálhatod, biztosra veheted, hogy nem fognak panaszkodni (true story). ;)

Hozzávalók:
2 csomag szójaszelet (vagy szójakocka)
2 fej hagyma felcsíkozva
4 nagy gerezd fokhagyma összetörve
1 ek natúr ételízesítő
majoránna
bors

Panírhoz:
csicseriborsóliszt
fokhagymagranulátum
natúr ételízesítő

Ropogós bundához:
zabpehely
abonett
szezámmag
(corn flakes bundával is működik!)

olaj a kisütéshez

A szóját megfőzzük a zacskón írt ideig a hagymával, tört fokhagymával, ételízesítővel és fűszerekkel. Alaposan kinyomkodjuk, ha már nem túl forró. Csicseriborsólisztbe forgatjuk őket először (zabpehelylisztet is használhatsz itt). Ezután csicseriliszt-víz-só-fokhagymagranulátum-ételízesítő keverékből sűrű palacsintatészta állagú panírt készítünk, ebbe forgatjuk őket másodjára, majd kicsit lecsepegtetjük.

A harmadik tálban a következő keverék van: abonettet morzsolunk, és zabpehellyel kávédarálóban durvára őröljük kb 15 másodperc alatt, majd hozzákeverjük a szezámmagot. Ebbe forgatjuk utoljára a nuggetseket. Az abonett helyett kukoricapelyhet is használhatsz a bundához. Kb. fél centi olajban kisütjük őket, amíg mindkét oldala aranybarna nem lesz.

A nuggetseket kedvenc szószaiddal tálalhatod, amibe mártogatod majd őket. Jó étvágyat!

(Recept by: Vitéz Petra, szerk. Gecse Réka)