fahéjas karamellás almatorta
Édesség Receptek

Fahéjas-karamellás almatorta (vegán)

Hozzávalók:
26 cm átmérőjű formához
1 kg alma
180 g fehér liszt
70 g teljes kiőrlésű liszt
150 g nádcukor
100 g kókuszolaj
150 ml növényi tej
1 kávéskanál őrölt fahéj
fél zacskó sütőpor
fél mokkáskanálnyi só

 

1. Alaposan keverd el a liszteket, a sütőport, a sót, és 100 g cukrot egy tálban.
2. Öntsd hozzá a tejet és az olvasztott kókuszolajat. Fakanállal dolgozd jól össze, hogy lágy tésztát kapj. Töltsd ezt a tésztát kibélelt tortaformába.
3. Az almát hámozd meg, csumázd ki, negyedeld és vágd 3-4 mm vastag szeletekre. Rakd ki vele a torta tetejét. Ha körkörösen haladsz kívülről befelé, szép mintát kapsz, és több réteget is könnyű lesz egymásra halmozni. Addig készítsd a köröket, amíg az összes alma el nem fogy.
4. Hintsd meg a tortát fahéjjal és a maradék cukorral, és 200 fokos sütőben süsd meg. Lefedve hagyd kihűlni szeletelés előtt.

 

A receptet köszönjük a Kertkonyha Blognak!