(vegán, gluténmentes)
Hozzávalók (kb. 1 kg-hoz)
500 g natúr gesztenyemassza
4 dl kókusztejszín
3-4 szem medijool datolya (vagy 2-3 evőkanál cukor)
2-3 tábla étcsokoládé
Ha datolyával készítjük, magozzuk ki őket, és botmixer segítségével dolgozzuk össze a kókusztejszínnel, majd az így kapott édes tejszínt keverjük bele a kiolvasztott, villával összetört gesztenyemasszába. Figyeljük a massza állagát, és ehhez alakítsuk a folyadék mennyiségét! Más-más márkához más-más folyadékmennyiség szükséges. Ha cukrozott gesztenyemasszát veszünk, datolyára nem is feltétlenül van szükség. Gyúrjunk a kész keverékből nuldikat, és mártsuk őket a gőz felett felolvasztott étcsokoládéba, majd tegyük őket sütőpapírra!