vegán gombapörkölt
Főétel Gluténmentes Gyors Magyaros Olajmentes Olcsó Receptek Szójamentes

Gombapörkölt (vegán)

A múltkori gombaleves után jöjjön még egy gombás étel, a gombapörkölt.

Hozzávalók:

2 csomag fagyasztott gomba (nagyon összeesik!)
1 fej vöröshagyma kockára vágva
1 púpozott evőkanál pirospaprika
kömény, só, bors
1 teáskanál petrezselyem (igen, az sok, de így finom) :)
2-3 gerezd fokhagyma

Egy kevés vízen megdinsztelem a hagymát sóval, kis lángon, rádobom a pirospaprikát, a köményt, és kevergetem. Sokáig nem szabad így hagyni, mert megég a paprika, szóval rádobom a fagyasztott gombát, majd lefedem. Ez enged annyi vizet magából, hogy ne égjen le.
Mikor felolvadt, felöntöm még ízlés szerint vízzel, sózom, borsozom, és beleteszem a petrezselymet és a 3 fokhagymagerezdet fokhagymanyomóval. Én sok szafttal szeretem, szóval jó sok vizet öntöttem rá, amit a végén 1 evőkanálnyi kukoricakeményítővel sűrítettem be a következőképpen: a kukoricakeményítőt egy bögrébe tettem, 1 dl vizet engedtem hozzá, addig kevertem, míg tejszerűre feloldódott az egész. Beleöntöttem a pörköltbe és még egyszer felforraltam az egészet. Mennyei lett!

Glutén- és tojásmentes fusilli tésztával és szójatejföllel tálaltam.