Ma valami nagyon egyszerűt szerettem volna készíteni, és volt egy doboz barna csiperke itthon.
Hozzávalók:
250 g csiperke (más gombából is jó)
2 kicsi marék zabpehely
3-4 liter víz
só
tárkony
A gombát alaposan mossuk meg, vágjuk szeletekre és tegyük fel a vízzel főni. Fedjük le, így hamarabb felforr, és energiatakarékosabb is, de figyeljünk rá, nehogy kifusson! Ha forr, sózzuk meg és tegyünk bele jó sok tárkonyt!
A zabpelyhet áztassuk be kb. 2 dl vízbe. Amíg a gomba felforr, addig hagyjuk, hogy jól megszívja magát vízzel. Ez után botmixerrel turmixoljuk simára. Ha a forrástól számítva kb. fél óra múlva a gomba már megpuhult, öntsük hozzá a zabpelyhes keveréket, ettől lesz sűrű és krémes.
A tetejét díszíthetjük pirított napraforgómaggal vagy szezámmaggal.