Egyszerű, hagyományos és finom recept bármilyen alkalomra. Bármilyen zöldséggel elkészíthető.
Hozzávalók 2 főre:
1 fej karfiol, brokkoli, karalábé, patisszon, cukkini, padlizsán, édesburgonya, vagy bármilyen zöldség
Tojás helyett: 6 evőkanál zabliszt és 4 evőkanál kukoricaliszt keveréke natúr ételízesítővel, fokhagymagranulátummal ízesítve, vízzel palacsintatészta állagúra keverve
Zsemlemorzsa helyett: szezámmag és rizsliszt fele-fele arányú keveréke
1. A megmosott, lecsöpögtetett zöldséget először a zablisztes keverékbe mártsd, majd a rizslisztesbe.
2. Fektesd sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 200 fokon fél órát a sütőben.
3. Mikor megsült, tartármártással tálald.
Tartármártás:
2 dl főtt köles
2 dl szójatej
Fél teáskanál só
3 evőkanál kókuszcukor, agavészirup,stb.
1 dl semleges ízű olaj (pl. napraforgó)
Pici mustár
Fél dl citromlé
Első négy hozzávalót turmixold simára, majd folyamatosan csurgasd bele az olajat. A végén mehet bele a mustár és a citromlé. Egy utolsó turmixolás, és kész is.