Nagyon büszke vagyok erre a salátára, mert a hozzávalók nem szokványos párosítása olyan csodás összjátékot alkotott, hogy rögtön a kedvencemmé is vált, minden nap tudnék ilyet enni – legalábbis egy darabig. Úgy született, hogy a balkonkertben termesztett spenót elkezdett felmagosodni, és le kellett szüretelnem. Szedtem hozzá friss bazsalikomot és koriandert, amit az utóbbi időben nagyon megszerettem, pedig régen utáltam.
Hozzávalók:
2 nagy marék spenót
1 marék bazsalikomlevél
1 kis marék korianderlevél és -szár
1 őszibarack
1 marék ribizli
5 centi zöldhagyma (most a fehér részt használtam)
1 marék sótlan földimogyoró
1 hintés (fekete) szezámmag
A leveleket megmossuk, a koriandert daraboljuk. Az őszibarackot cikkekre vágjuk, a ribizlit leszedjük a száráról. A zöldhagymát felkarikázzuk. Az összes hozzávalót egy szép tálba tesszük.
Öntet:
2 kávéskanál tetszőleges olaj, pl. máriatövismag-olaj
4 kávéskanál ecet, pl. rizsecet
1 kávéskanál barna nádcukor vagy kókuszcukor
1 csipet só
1 késhegynyi pirospaprika (csemege)
1 késhegynyi gyömbér
Az ecetet a cukorral, sóval, fűszerekkel elkeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, és a salátára öntjük. Jó étvágyat!