Egy videóblogban láttam korábban egy receptet a krumplipüré nyers verziójáról. Lehet tippelni, miből van, segítek: nem krumpliból… :) Ma a boltban eszembe jutott ez a recept, szóval meg is vettem a fő alapanyagot: egy nagy fej karfiolt.
Pedig nem is nagyon szeretem. De reméltem, hogy ilyen formában meg fogom szeretni, és bejött. :) Érdemes frissen csinálni, mert ha picit áll, előjön a karfiol íz. Egy kis hozzáadott extra fűszerrel és kókusztejszínnel még ekkor is lehet rajta segíteni. A videóreceptre nem emlékeztem, így megkreáltam a sajátom.
Hozzávalók:
1 deci kókusztejszín
1 nagy fej karfiol
kurkuma
só
sörélesztőpehely
A karfiolt darabokra vágom, összeturmixolom a többi összetevővel. Mehet bele egy pici fokhagyma is. Tálaláskor petrezselyemmel szórtam meg a tetejét, de használhatunk snidlinget is.
Én mustáros-tárkonyos párolt zöldbabbal és kicsit megpárolt spenótlevelekkel ettem.