banánfagyi
Cukormentes Édesség Gluténmentes Gyors Nyár Olajmentes Olcsó Ősz Receptek Smoothie Szójamentes Tavasz Tél Uncategorized

Csokis-mogyorós vegán banánfagyi 3 összetevőből

Kint most hideg van, de ez nem akadályozott meg abban, hogy fagyit csináljak, hiszen egy kis édesség mindig jól jön. El is készítettem ez a 3 összetevős desszertet, és meg kell mondjam, várakozáson felüli élmény!

Hozzávalók:
2 db érett banán
egy marék török mogyoró (földimogyoróval, mandulával, dióval vagy kesuval is helyettesítheted)
1 tábla vegán étcsokoládé

Pörköld meg kicsit a mogyorót száraz serpenyőben folyamatosan kevergetve. Ha már pörkölve vetted, akkor ezt a lépést kihagyhatod.

Hámozd meg a banánokat, karikázd fel, és tedd a fagyasztóba. Amikor megfagyott, vedd ki, és botmixerrel krémesítsd. Valódi fagyiállagot kell kapnod!

Eddigre a pörkölt mogyorónak már ki kellett hűlnie.

Lusta verzió (erős botmixert igényel):
Tedd ezt is a fagyihoz. Törd a csokit kockákra, és ezt is tedd hozzá. Dolgozd meg a botmixerrel, hogy kisebb darabos legyen a végeredmény.

Csinos verzió: 
Csomagold a mogyorót egy tiszta konyharuhába, tedd egy vastag vágódeszkára, és kalapáccsal zúzd közepesen apróra. Mikor kész, a csokit a vágódeszkán, egy nagy és éles kés segítségével aprítsd fel.

Szórd ezeket a kész fagyi tetejére. Ez sokkal szebben fog kinézni, mint a lusta verzió, de tovább tart elkészíteni.

 

Tipp: ha előfordul, hogy túlérik a banánod, de nincs kedved épp megenni vagy turmixban meginni, héjastól is bedobhatod a fagyasztóba. Ez esetben használat előtt forró vízzel át kell mosni, lehámozni a héját jó alaposan, hogy ne maradjon rajta abból a keserű belső héjrétegből. Nagy késsel fel kell vágni 4-8 darabra, hogy a botmixer tudjon vele mit kezdeni.