Vegán céklafasírt recept
Cukormentes Főétel Magyaros Nyár Olcsó Ősz Receptek Szójamentes Tavasz Tél

Vegán zöldségfasírt bármilyen zöldségből (céklafasírt)

Hozzávalók:
fél kg zöldség, pl. cékla
1-2 hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
3-4 evőkanál mustár
6 evőkanál csicseriborsóliszt
teljes kiőrlésű liszt vagy zsemlemorzsa
só, bors, piros paprika, egyéb fűszerek

Elkészítés:
A céklát lereszeljük, megsózzuk, és kb. 20 percre állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét, amit engedett. Összekeverjük az aprított hagymával és a fokhagymanyomóval kinyomott fokhagymával. Megsózzuk, majoránnát, petrezselymet, kevés pirospaprikát, borsot, ízlés szerint csípős paprikát adunk hozzá. Majd annyi csicseriborsólisztet teszünk a keverékbe, hogy fasírtokat tudjunk belőle gyúrni. A fasírtokat prézlibe forgatjuk, és forró olajban, vagy sütőben (sütőpapírral bélelt tepsiben) barnára sütjük. Ízlés szerint szezámmagot vagy más magvakat is keverhetünk a fasírtba.