sörélesztőpehely
Alapanyagok Fűszerek és ízesítők Uncategorized

Sörélesztőpehely

Szinte minden gyakorlott vegán kamrájában megtalálható ez az egészséges és finom ízesítőszer. Létezik hagyományos és gluténmentes verzióban, és nem túl drága alapanyag.

Használata

Mivel íze hasonlít a sajt ízére, vegán sajtok, tejmentes sajtszószok készítéséhez használható. Házi növényi sajtok, sajtszószok, sajtos krumplipüré, sajtos tallér, pizzaszósz vagy tésztamártás, mind nagyon finom sörélesztőpehellyel.

 

Egészségre gyakorolt hatása

B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, B7, B9-vitamint, és többnyire hozzáadott B12-vitamint is tartalmaz a szervezet számára legmegfelelőbb arányban. Ezek jó hatással vannak az idegrendszerre, az emésztőrendszerre, a bőr, a haj, a száj, és a máj állapotára. A sörélesztőben réz, cink és jód, és jelentős a kalcium, króm, szelén, vas és foszfor tartalma.

Receptek sörélesztőpehellyel

Tökéletes vegán sajtos krumplipüré, amit nem lehet abbahagyni

A normál krumplipürénél ez sokkal finomabb, a krémes, sajtos íz nagyon feldobja a hétköznapi köretet. Kapcsolódó bejegyzések

Alapanyagok a vegán konyhából

Fekete só Színe a rózsaszínestől a barnáson át, a feketéig bármilyen lehet, köszönhetően vasoxidtartalmának. Igazi gourmet só, kéntartalma miatt különleges ízt ad az ételeknek. Aromája nagyon hasonlít a tojáséhoz, ezért tojásételek helyettesítéséhez is szokták használni. Ajánlott a magas vérnyomás ellen, alkalmas még a szélszorulás és a gyomorégés megszüntetésére. Kapcsolódó bejegyzések

Vegán tükörtojás

Sárgája: keverjük össze az alábbiakat, és tegyük félre: 2 evőkanál burgonyapehely 1 dl forró víz 1 teáskanál sörélesztő pehely 1/4 teáskanál kurkuma 1/4 teáskanál fekete só (ettől lesz kénes, tojás íze) 3/4 teáskanál őrölt lenmag 1 teáskanál vegán margarin 1 teáskanál olaj Fehérje: 350 gr selyemtofu (natúr) Használat előtt tegyük be fél órára a hűtőbe! […]