Fekete só
Alapanyagok Fűszerek és ízesítők

Fekete só

A fekete sót, vagy másik nevén kala namakot a vegán konyhában a tojás íz helyettesítésére használják. 

fekete sóSzíne a rózsaszínestől a barnáson át, a feketéig bármilyen lehet, vas-oxid-tartalmának köszönhetően. Igazi gourmet só, kéntartalma miatt különleges ízt ad az ételeknek. Aromája nagyon hasonlít a tojáséhoz, ezért tojásételek helyettesítéséhez is szokták használni.

Szerencsére nem túl drága, ázsiai élelmiszerboltokban és bioboltokban kapható.

Egészségre gyakorolt hatása

Ajánlott a magas vérnyomás ellen, alkalmas még a szélszorulás és a gyomorégés megszüntetésére.

Fekete sóval készült receptek

Vegán tükörtojás

Sárgája: keverjük össze az alábbiakat, és tegyük félre: 2 evőkanál burgonyapehely 1 dl forró víz 1 teáskanál sörélesztő pehely 1/4 teáskanál kurkuma 1/4 teáskanál fekete só (ettől lesz kénes, tojás íze) 3/4 teáskanál őrölt lenmag 1 teáskanál vegán margarin 1 teáskanál olaj Fehérje: 350 gr selyemtofu (natúr) Használat előtt tegyük be fél órára a hűtőbe! […]