Cukormentes Főétel Gluténmentes Gyors Nyár Nyers Olcsó Ősz Receptek Szendvicskrém Szójamentes Tavasz Tél

Vegán pesto házilag, bazsalikomból

Rendkívül egyszerű, gyors, de különleges ebéd varázsolható ebből a néhány összetevőből és főtt tésztából. Gluténmentes változatban is elkészíthető!

Hozzávalók:

  • 125g friss bazsalikom (nekem ez 5 cserepes bazsalikomból jött ki)
  • 65g spenót
  • 5 evőkanál napraforgómag
  • 3 nagyobb gerezd fokhagyma
  • egy kicsi citrom felének a leve
  • 3 púpos evőkanál sörélesztőpehely
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • fehérbors

Aprítógéppel vagy botmixerrel összeaprítjuk a hozzávalókat, frissen főzött tésztával tálaljuk.

Gluténmentes diéta esetén a sörélesztő vásárlásakor figyeljünk oda, hogy gm változatot válasszunk!

Gluténmentes kukoricatésztára készíthetjük egy kicsit több olajjal is a pesztónkat.