Rendkívül egyszerű, gyors, de különleges ebéd varázsolható ebből a néhány összetevőből és főtt tésztából. Gluténmentes változatban is elkészíthető!
Hozzávalók:
- 125g friss bazsalikom (nekem ez 5 cserepes bazsalikomból jött ki)
- 65g spenót
- 5 evőkanál napraforgómag
- 3 nagyobb gerezd fokhagyma
- egy kicsi citrom felének a leve
- 3 púpos evőkanál sörélesztőpehely
- 5 evőkanál olívaolaj
- só
- fehérbors

Aprítógéppel vagy botmixerrel összeaprítjuk a hozzávalókat, frissen főzött tésztával tálaljuk.
Gluténmentes diéta esetén a sörélesztő vásárlásakor figyeljünk oda, hogy gm változatot válasszunk!
Gluténmentes kukoricatésztára készíthetjük egy kicsit több olajjal is a pesztónkat.
