vegán tükörtojás és vegán kolbászka
Cukormentes Főétel Gluténmentes Nyár Ősz Receptek Reggeli Tavasz Tél

Vegán tükörtojás

vegán tükörtojásSárgája:
keverjük össze az alábbiakat, és tegyük félre:
2 evőkanál burgonyapehely
1 dl forró víz
1 teáskanál sörélesztő pehely
1/4 teáskanál kurkuma
1/4 teáskanál fekete só (ettől lesz kénes, tojás íze)
3/4 teáskanál őrölt lenmag
1 teáskanál vegán margarin
1 teáskanál olaj

Fehérje: 350 gr selyemtofu (natúr)
Használat előtt tegyük be fél órára a hűtőbe!

Elkészítés:
Szeleteljük fel a tofut kb. 1 cm vastagságú szeletekre, és nagyobb méretű pogácsaszaggatóval készítsünk nagyobb köröket. Majd egy mini méretű pogácsaszaggatóval a nagyobb köröknek szedjük ki a közepét, de vigyázzunk, hogy egy kicsit hagyjunk az alján. Majd helyezzük bele a tojássárgáját és forró, bő olajban süssük készre.