vegán almás fügés tart recept
Édesség Nyár Ősz Receptek Szójamentes Tavasz Tél

Almás-fügés tart (vegán)

Hozzávalók (5-6 db-hoz):
600 g alma
120 g füge forró vízbe áztatva negyed órára
½ mokkáskanál vaníliapor
1 mokkáskanál őrölt fahéj
½ citrom leve
130 g liszt
50 g teljes kiőrlésű liszt
80 g bio margarin
60 g cukor
2 csipet só
4 evőkanál növényi tej
2 evőkanál baracklekvár

1. A tésztához keverd össze a liszteket, a sót, a cukrot, majd morzsold bele a margarint. Ezután öntsd hozzá a tejet és gyúrd labdává. Tedd be a hűtőbe egy fél órára, közben pedig készítsd el az almatölteléket.
2. Hámozd és kockázd fel az almát, add hozzá a felkockázott fügét, a vaníliát, fahéjat, a citromlevet és négy evőkanál vizet. Lassú tűzön főzd össze, és időnként keverd meg, nehogy odaégjen.
3. A tésztát kb. fél cm vastagon nyomkodd bele a kiolajozott piteformákba, és 180 fokos sütőben süsd 20 percet. Jó alaposan szurkáld meg mindenhol, nehogy felpúposodjon.
4. A kosárkákat töltsd meg a fügés almával, és a tetejét körkörösen díszítsd almaszeletekkel. Süsd további 15 percet, majd amikor kész, kenegesd meg két evőkanál vízzel fellazított baracklekvárral.

 

A receptet köszönjük a Kertkonyha Blognak!