kókuszos padlizsánleves
Gluténmentes Leves Olajmentes Receptek Szójamentes

Indiai kókuszos padlizsánleves (vegán)

Ez a leves átmenetet képez a krémes, indiai levesek és a Magyarországon megszokott (nem krém-) levesek között. Lehet persze kókuszkrémmel készíteni, és lehet botmixerrel is krémesíteni, még  mielőtt beletesszük a lencsét.

Hozzávalók: (4-5 adag)

1 fej hagyma
2 közepes-nagy padlizsán
200 g vöröslencse
50 g kókuszreszelék
csípőspaprika
curry fűszerkeverék
gyömbér
szerecsendió
himalája só
nádcukor ízlés szerint (kb. 4 ek.)

Elkészítés:

Felaprítjuk a hagymát, felkockázzuk a padlizsánt, egy kis vízen egy kicsi sóval meghintve pároljuk pár percig. Felöltjük annyi vízzel, hogy ellepje, és besózzuk, cukrozzuk, hozzáadjuk a fűszereket, a kókuszreszeléket, majd 10 perccel később a lencsét is, illetve még vizet, hogy ízlésünknek megfelelő sűrűségű levest kapjunk. Ezután már csak készre kell főzni. Ha a lencse és a padlizsánkockák is puhák, a leves elkészült. :)