Hozzávalók:
150 ml növényi tej
130 g eper
100 ml kókuszolaj
15 g rizs
1 csipet só
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál nádcukor (vagy ennek megfelelő édesítő)
fél mokkáskanál vanília őrlemény
50 g étcsokoládé
2 teáskanál repceolaj (bármilyen étolaj jó, de ennek teljesen minimális az íze, és ez jót tesz a csokinak)
1. A tejben főzd puhára a rizst. Tegyél bele egy csipet sót, illetve ízlés szerint édesítsd. Húsz perc alatt krémes állagú tejberizs lesz belőle, ezalatt pedig el tudod készíteni a bonbon többi részét.
2. Olvaszd fel a kókuszolajat, és tedd félre. Ezután olvaszd fel a csokoládét is, amibe már az elején beletetted a repceolajat, és keverd ki simára.
3. Botmixerrel pürésítsd az epret, add hozzá a vaníliát és a citromlevet. A langyos tejberizst is ebbe turmixold bele, végül pedig vegyítsd hozzá a kókuszolajat.
4. A bonbonhoz használhatsz szilikonformákat, de ha ez nincs, a jégkockatartó is megteszi. 250 ml bonbonhoz keress formát. Önts a rekeszekbe egy kis csokit, folyasd körbe, és tedd be a mélyhűtőbe pár percre.
5. Ezután öntsd rá az epres krémet, és a hűtőben pihentesd pár órát.
A receptet köszönjük a Kertkonyha Blognak!