Hozzávalók:
1250 g kemény, savanyú alma (pl. idared, zöldalma)
10 dkg darált dió
3 evőkanál sárgabarack lekvár
A párolóléhez:
5-6 dl víz
50 g cukor
1 citrom leve
1 körömnyi egész fahéj
½ citrom héja
½ csomag őrölt vanília
1 csipet só
1. Az almákat hámozd meg, vízszintesen vágd félbe, és egy éles késsel vágd ki a csumáját. Vájj mélyedést a közepükbe, de vigyázz, ne lyukaszd át közben.
2. Közben egy alacsony falú edényben készítsd el a pároló levet. A vízben főzd fel az ízesítőket, majd tedd takarékra.
3. Párold meg az almákat. Először öt percig a vágott felükkel lefelé fordítva, aztán a gömbölyű felükkel lefelé is. Rendszeresen ellenőrizd, hogy puhulnak-e. Ha már belül is puhulnak, akkor vedd ki az almákat a vízből, mert nem szeretnénk, hogy szétessenek, pedig még kihűlés közben is fognak puhulni.
4. A darált diót keverd el a lekvárral, és töltsd az almák közepébe.
A receptet köszönjük a Kertkonyha Blognak!