Amikor meglátogatom a szüleimet, anyukám ezzel a piskótával szokott várni. Ez a változat nem olyan szivacsos és könnyű, mint a hagyományos verzió, de nekem ez jobban is ízlik. Azóta már kifejlesztette a gluténmentes verziót, abban a liszteket Szafi édessütemény lisztjére cserélte ki. Meggyel és dióval készítve is nagyon finom!
Nagyon finom süti, és a recept elég megengedő, szóval igazi sikerélmény lehet a vegán sütés-főzésben kezdők számára is. Az alma egész évben elérhető, így nem annyira idénysütemény.
Mindenki ismeri a nagy gyorsétteremláncban kapható, ropogós bundában felszolgált falatkákat. Az egész a textúrákon múlik – kívül ropogós, belül omlós – és egy kicsi kreativitással te is megalkothatod őket. A legjobb hír hogy vegánul is elkészítheted, ezzel a recepttel tutira nem ártasz egy léleknek sem, valamint a bolygót és a pénztárcádat is kímélheted vele. Húsevő […]
2 marék kölest megmosunk, és sima vízben puhára főzzük. Leöntjük a levét, majd hozzákeverünk ízlés szerint cukrot, egy pici sót, mákot, aszalt gyümölcsöket tetszés szerint, és a tetejére darabolt szilvabefőttet vagy kompótot szórunk. A mák magas kalcium- és vastartalmáról ismert, de folsavat is tartalmaz. A köles magas rosttartalma mellett sokféle ásványi anyagot (mangán, réz, cink, jód, […]