Amikor meglátogatom a szüleimet, anyukám ezzel a piskótával szokott várni. Ez a változat nem olyan szivacsos és könnyű, mint a hagyományos verzió, de nekem ez jobban is ízlik. Azóta már kifejlesztette a gluténmentes verziót, abban a liszteket Szafi édessütemény lisztjére cserélte ki. Meggyel és dióval készítve is nagyon finom!
Hozzávalók 2 főre: 40 dkg friss vagy fagyasztott kelbimbó 50 dkg kb. egyforma méretű burgonya 2 nagy fej vöröshagyma Héjas fokhagymagerezd (amennyit csak szeretnél) Olívaolaj 1 teáskanál Himalája só 1 teáskanál őrölt rozmaring ¼ teáskanál kókuszcukor A burgonyákat alapos mosás után héjastul hosszában negyedeld fel, kelbimbókat vágd félbe, vöröshagymát négyfelé. Szórd bele mind a négy […]
Anyukám már harmadik éve ezt a csodás, tejberizses vegán rétest készíti karácsonykor, amit az egész család imád, és senkinek sincs hiányérzete. Főleg, ha vegán almás rétes is készül mellé, ami a hagyományoshoz hasonlóan készül, csak tojás helyett kurkumás növényi tejszínnel kell megkenni a tetejét. Tedd a kedveceim közé 0
Hozzávalók: növényi olaj a sütéshez 1 bögrényi csicseriborsóliszt 1 mokkáskanál fokhagyma-granulátum fél mokkáskanál bors 1 mokkáskanál paprika fél mokkáskanál só 1,5 dl víz 1 nagyon nagy vöröshagyma Egy nagy keverőtálban keverd össze a csicseriborsólisztet, vizet, sót, fokhagyma-granulátumot, paprikát ízlés szerint. Tedd félre, hogy besűrűsödjön. Sűrű palacsintatészta állagúnak kell lennie. Villával szedd szét a hagymaszeleteket karikákra, és mártsd őket a csicserimasszába, hogy jól […]