Édesanyám mindig nagy örömmel készít nekem vegán ételeket, mikor meglátogatom a szülői házat. Nemrégiben megkértem, hogy találjon ki nekem egy vegán carbonara spagetti receptet, hiszen nem ettem ilyet már legalább 4 éve. Azóta, mióta vegán vagyok. A végeredmény fantasztikus lett, pont olyan, amilyenre emlékeztem, így most az ő receptjét olvashatod.
Hozzávalók:
1/2 csomag tojásmentes spagetti
1 csomag növényi felvágott
400 ml (2 doboz) növényi tejszín
1 evőkanál kókuszolaj
1 evőkanál sörélesztő pehely
só
bors
A felvágottat apró kockákra vágjuk, az olajon illatosra pirítjuk, majd picit sózzuk és borsozzuk. Hozzáadjuk a sörélesztő pelyhet és a növényi tejszínt. Összefőzzük.
A tésztát sós vízben megfőzzük , majd leszűrjük. Belekeverjük a szószba, és jól összedolgozzuk.
Jó étvágyat!