Hozzávalók föntről lefelé:
Egy marék (fagyasztott vagy friss) szilva
Krém:
300 g natúr tofu (egy csomag)
2 dl szója-, rizs-, zab-, vagy kókusztejszín
2-3 evőkanál kókuszcukor
gyömbér, fahéj, szerecsendió
1 citrom lereszelt héja és leve
Alap:
zabkeksz összetörve
VAGY
zabpehely és
banán összetörve
Kókuszolaj a forma kikenéséhez
Kikenjük a sütőformát, az összetört zabkekszet (vagy banánt és zabpelyhet) az aljába egyengetjük. Egy tálban botmixerrel összedolgozzuk a tofut, a növényi tejszínt, a cukrot és a fűszereket, majd óvatosan az alapra öntjük, vigyázva, hogy ne legyen túl nagy a lendület, mert az szétzilálhatja a törmelékünket. :)
Ezután a félbe vagy negyedbe vágott szilvákat szépen elrendezgetjük a tetején, és 20 perc alatt alacsony hőfokon készre sütjük a sütőben.