Hozzávalók:
2 fej cékla
1 vörösbab-konzerv
1 fej vöröshagyma
2 kisebb sárgarépa
1 paradicsom
2-3 nagyobb krumpli
3 gerezd fokhagyma
só, bors, kömény, petrezselyem, majoránna
A hagymát, a kockára vágott céklát és répát egy kicsi vízen megpároljuk kicsit sózva. Felhígítjuk annyi vízzel, ami éppen ellepi, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük. Hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot, a krumplit, a legvégén az összetört fokhagymát és a babot, majd felhígítjuk a kívánt mennyiségre. A végén sózzuk. Érdemes a borscsot sűrűre főzni tálalhatjuk vegán tejföllel, vagy csak simán egy nagy szelet puha kenyérrel.
One thought on “Vegán borscs (orosz céklaleves)”
Comments are closed.